Gépi földmunka BudapestBobcat bérlés árgépi földmunka árak m3 Ma Vince névnap van. KertépítésNyitó oldal   Kertépítés keresőKapcsolat, elérhetőség   Honlap térképHonlap térkép   
 
   
  
 e-mail: kapcsolat@gartnerkert.hu     Keresés        
Vissza: http://gartnerkert.hu/
   // www.gartnerkert.hu / Bemutatkozás / Szolgáltatások / Térburkolás-Térkövezés / Térkövezés, térburkolás, viacolor díszburkolat / Viacolor burkolat, térburkolás, 06-20/351-91-74 terasz, kocsibeálló, térkõ fektetés, díszburkolat

Viacolor burkolat, térburkolás, 06-20/351-91-74 terasz, kocsibeálló, térkõ fektetés, díszburkolat


Viacolor burkolat, térburkolás, 06-20/351-91-74  terasz, kocsibeálló,  térkõ fektetés, díszburkolat, viacolorozás, térkövezés

Vállaljuk térkõ díszburkolat fektetését a kis kert -tõl , akár a több 1,000 m2-es, térburkolás -ig, legyen az egy egyszerû kocsibeálló vagy akár nagy parkoló. A térburkolat alapkiemelés saját földmunka géppel történik. Az alapból kiemelt földet konténerrel vagy teherautóval elszállítjuk, vagy a még kertépítés elõtt álló kertekben lehetõség szerint felhasználjuk a tereprendezéshez. A kivitelezési technológia betartása mellett fontos, hogy jó minõségû anyagokat építsünk be. Nagy gyakorlattal rendelkezünk a viacolor típusú térkövek fektetésében. - különbözõ szegélykõ munkák ( útszegélykõ, kerti szegély, "K" szegély kõ,... ) - kocsibeálló, parkoló ( garázslejárót akár ívesen is ) - kerti út, tersz burkolás. Szakembereink precíz, szakszerû, idõtálló, megbízható munkát végeznek. Az általunk készített díszburkolatok nem süllyednek meg. Referencia munkáink megtalálhatók a honlapunkon. > Munkáinkra természetesen garanciát adunk!


Mint minden témában , úgy a viacolor térburkolat fektetésérõl is találhatunk leírásokat az interneten. Ha pedig nincsen kedvünk a böngészéshez , akkor a gyártok is szívessen álnak a rendelkezésünkre. Általában ezek a leírások a kezdõ vagy magán felhasználóknak nehezen emészthetõek . Itt én most a saját tapasztalataimból próbálok leírni néhány dolgot, ami talán segítségére lesz a honlapunk látogatójának.

A térburkolat 3 fõ rétegbõl áll, fenntrõl lefelé:

  • térburkoló kõ 6 cm
  • fektetõ vagy ágyazó réteg 2 cm tömören rostált sóder vagy maximum 4 mm-es kõ örlemény
  • teherhordó réteg mi 0-20-as murvát vagy bazaltot használunk

NE HASZNÁLJUNK SIMA SÓDERT !!! mert nem lhet normálisan tömöríteni.

Kitûzés: A legfontosabb szempont a használat mellett a víz elvezetése a megfelelõ lejtések megadása. A tapasztalatok szerint a méterenkénti 2 cm -es esés az ideális a térburkolatok -nál. Itt beáálíthatjuk azt is, hogy a sorok úgy jöjjenek ki , hogy ne kelljen vágni követ a szélekre, elég legyen a gyári félköveket használni.

Alap kiszedése: Céljától függõen különbözõ mélységûre szedjük ki a viacolor térburkolat alapját. Kiszámolása egyszerû : a térkõ általában 6 cm vastag és ehhez hozáadjuk az ágyazó v. fektetõ réteg 2 cm -jét, amit tömörítve számolunk. A teherhordó réteg gyalogos forgalomnál 12 - 15 cm, gépjármû forgalomnál 25-35 cm vastag tömören. Itt térek ki a tömör m3 vagy lazult m3 lényegére: Egyszarû példa : ha kiásunk egy gödört ami pontosan 1 m3 akkor a kiásott föld nem fog beleférni egy 1 m3 -es konténerbe, mert a tömörödõtt föld fellazul. Ez vissza felé úgy igaz, hogy 1 m3 laza földet beleteszünk egy 1 m3 -es gödörbe és azt megfelelõ gépekkel rétegenként tömörítjük , akkor nem fog megtelni a gödör. A gyakorlatban mi általában 30 %-os lazulással és tömörõdéssel számolunk. Amikor kiszedjük a burkolatok alapját nagyon fontos , hogy mindenhol egyenletesen mély területet kapjunk. Azért fontos az egyenletes mélység mert a behordott anyag egyenletesen fog tömörödni és ahol mélyebbre szedtük a kívánatosnál ott többet fog süllyedni a döngölésnél a teherhordó réteg. Ezt csak aprólékos munkával lehet korrigálni. A döngölésnél fontos szabály, hogy egyszerre ne tömörítsünk 10 cm vastagabb réteget és azt is csak lapvibrátorral. Minden réteget legalább 3-szor dolgozzunk meg. Amikor az utolsó réteget állítjuk be, hogy akivánt szintre tömörödjön, akkor vegyük figyelembe, hogy pl: 4 cm laza anyag kb 3 cm-re fog betömörödni. A különbözõ magasságokat , úgy tudjuk bemérni hogy a viacolor térburkoló kõ tervezett végleges magasságában kifeszítünk zsinórokat és ettõl a zsinórtól mérünk vissza. Fektetõ vagy ágyazóréteg lehúzása. Ha jól dolgoztunk a teherhordó réteg végleges tömörített szintje 8 cm-re van a tervezett burkolat szinttõl 6 cm-es kõnél. Erre tesszük az ágyazó réteget. A már a fennt említett módon a kifeszített szintezõ zsinór alá 5,3 cm-re 20*40-es zártszelvényt fektetünk. A zárt szelvény alá anélkül , hogy megemelnénk betömörítjük az fektetõ anyagot kéz éllel. A lehúzó sineket olyan messzire tegyük egymásttól, hogy a lehúzó fa átérje azt és lehetõleg ne legyen nagyobb a távolság mint 2,5m. A beállított sineken a léccel lehúzzuk az anyagot a léc jobbra - balra mozgatásával. Amikor ezzel készen vagyunk kivesszük a síneket és a helyét kõmûves kanállal betöltjük és betömõrítjük.

Az így elkészült felületre fektetjük a térburkoló követ. A jó minõségû térkõ méret azonos és ezért könnyû dolgozni vele. Fontos, hogy egyszerre mindig csak egy raklapot bontsunk meg mert magassági eltérés viszont lehet a kõnél. A lerakásnál ha nem jól beállított szegély kõhöz megyünk akkor mindenképpen használjunk zsinórt . Ezzel tedjuk beállítani az elsõ sor egyenességét és a derék szöget is kitûzhetjük vele ami irányt ad . 5 maximum 10 lerakott soronként ellenõrizzük az irányokat, mert ilyenkor egy gumikalapács segítségével még könnyen korrigálhatjuk az esetleges hibákat. A mintából adódóan valószinûleg a szélekre félköveket kell berakni, vagy méretre kell vágni a köveket.

Besöprés döngölés . A lefektetett burkolatot ki kell fugázni lehetõleg száraz kvarc homokkal. Amikor tele söpörtük a fugákat homokkal, akkor kereszt írányban gumilapos lapvibrátorral megdöngöljük a felületet. Döngölés elõtt a felesleges homokot el kell távolítani. Ezt legalább kétszer elvégezzük majd az utolsó besöprésnél már nem kell teljesen tisztára takarítani a felületet mert a szél és a víz még tele tölti a fugákat.

Készen vagyunk!

Saját gépekkel végezzük a munkákat, ezért a bérleti idõn való spórolás nálunk nem megy a minõség rovására.

Elsõsorban a következõ márkákkal dolgozunk, de egyéb gyártók térköveit is beépítjük. :

LEIER, SEMMELROCK, ABETON VIACOLOR, FRÜHWALD, KAVICS BETON, EGOMKO.HU

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://gartnerkert.hu/parkolo-epites-kocsibeallo-viacolor-20/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://gartnerkert.hu/doc20/

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.gartnerkert.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap | Kapcsolat

Copyright © 2005-2020 WWW.MAXELINE.HU Kft. | Keresőoptimalizálás, SEO, MXCMS