Gépi földmunka BudapestBobcat bérlés árgépi földmunka árak m3 Ma Mózes, Botond névnap van. KertépítésNyitó oldal   Kertépítés keresőKapcsolat, elérhetőség   Honlap térképHonlap térkép   
 
   
  
 e-mail: kapcsolat@gartnerkert.hu     Keresés        
Vissza: http://gartnerkert.hu/
   // www.gartnerkert.hu / Szolgáltatások / Kertépítés-Kerttervezés / Kertépítés, parképítés, kerttervezés, kertfelmérés / Füvesítés, gyepszõnyeg fektetés, talaj elõkészítés, marhatrágya beszerzés

Füvesítés, gyepszõnyeg fektetés, talaj elõkészítés, marhatrágya beszerzés


úJ WEB OLDALUNK:                WWW.PROFIGARDEN.HU

Mindenki szép zöld, tömött, egészséges gyepre vágyik. Mi segítünk, hogy az Ön kertjében ilyen legyen akár új gyep, akár gyepfelújítás formájában. Fontos a jó szerkezetû talaj, ami laza, nem tömörödik le és átereszti a vizet. Mindegy, magvetés vagy gyepszõnyeg fektetése mellett döntünk a földet jól elõ, kell készíteni.

Ha csak lehet kerüljön be a területre marhatrágya. A marhatrágya hosszú évekre megoldja a talaj tápanyag ellátását, javítja a szerkezetét és vízmegtartó képességét. A marhatrágya kiszállítása nálunk megrendelhetõ a 06-20/-2-777-222 számon.

A füvesítés elõkészítésekor érdemes a talajba vakond hálót fektetni, ami a késõbbiek során sok bosszúságtól óv meg bennünket. A vakond hálót a termõföld felszíne alá kb 2-10 cm-rel célszerû telepíteni, de mindenképpen megkell akadályozni, hogy a vakond a háló feletti részbe bekerüljön. Ennek egyik megoldása ha gyepszegélyt építünk be.

 

A becsületes talaj elõkészítés minimum, 12-14 munkafolyamatból áll. Ennek végén egyenletesen tömör, egyenes vagy íves, megfelelõ lejtésû és a felületén 1 cm vastagságban laza területet kell kapni. Erre a területre vetjük a fûmagot, vagy fektetjük a gyepszõnyeget. Mind a kettõ módszerrel ugyan azt az eredményt kapjuk, de a kész gyep fektetésével szinte azonnal használható területhez jutunk. Ugyan az utóbbi módszer, a gyepszõnyeg nagyobb költségekkel jár, de kisebb pár száz m2-es területnél megéri a ráfordítást.

A pázsitnak rendszeres tápanyag után pótlást és egyenletes öntözést kell biztosítani, hogy igazán szép legyen.

Javasoljuk, hogy a termõföldbe a földbehordás és elterítés során marhatrágya / istállótrágya /, legyen belekevereve.

Nagyon nagy mértékben növeli a talaj szervesanyag, humusz tartalmát javítja a vízháztartást és hosszú távon lényegesen kevesebb mûtrágya felehasználást indokol. Ezzel is védjük környezetünket.

Termõföld, marhatrágya, humusz, tõzeg szállítását megrendelheti a

06 20/ 2-777-222
Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://gartnerkert.hu/doc14/

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.gartnerkert.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap | Kapcsolat

Copyright © 2005-2022 WWW.MAXELINE.HU Kft. | Keresőoptimalizálás, SEO, MXCMS